Головна » 2016 » Січень » 25 » Мануальна терапія
14:52
Мануальна терапія

Мануальна терапія, або лікування руками — вид терапії, спрямований на лікування кістково-м'язової системи, внутрішніх органів за допомогою дії рук. Від звичайного масажу мануальну терапію відрізняють напрями впливу й дозування сили такого впливу. Практично, мануальна терапія являє собою цілий комплекс механічного, або біомеханічного впливу на вражені тканини й сегменти опорно-рухового апарату.

Мануальна терапія допомагає впоратися або полегшити перебіг таких захворювань, як: - різні пошкодження хребта; - Радикуліт; - Грижа хребта; - Больові відчуття в області серця; - Порушення функціонування шлунково-кишкового тракту; - Остеохондроз та багатьох інших. Мануальна терапія полягає в декількох основних методах впливу, серед яких необхідно виділити: - мобілізацію (усунення функціональної блокади допомогою повторення певних прийомів, які усувають напругу в м'язах і покращують кровотік); - Маніпуляцію (швидкі поштовхи в області хребта, спрямовані на усунення напруги та функціональної блокади); - Релаксацію (масаж і пасивне розтягування м'язів). Процедуру повинен проводити тільки кваліфікований мануальний терапевт, враховуючи всі особливості здоров'я пацієнта.

Мануальна терапія: ПРОТИПОКАЗАННЯ

Незважаючи на те, що мануальна терапія є максимально безпечною, існують певні протипоказання до процедур. Ручне лікування не рекомендується застосовувати в наступних випадках: - злоякісні пухлини; - Деякі патології хребта, що мають вроджений характер; - Запальні процеси в хребті; - Післяопераційний стан; - Гострі форми захворювань шлунково-кишкового тракту, - гострі захворювання спинного мозку та інші. Мануальний терапевт повинен враховувати не тільки абсолютні протипоказання, але й відносні, до яких можна віднести різні застарілі травми.

Мануальна терапія ХРЕБТА широко використовується в лікуванні різних захворювань хребта. Хворі остеохондрозом, міжхребцевої грижею та іншими недугами часто страждають від нестерпних болів і не можуть впоратися з проблемою допомогою одних лише ліків. Нерідко мануальна терапія виробляє більший ефект на хребет, ніж медикаментозне лікування. Сеанси мануальної терапії хребта полягають в комплексі спеціальних прийомів, які спрямовані на розслаблення м'язів і відновлення рухливості суглобів і кісток. Також подібні процедури дозволяють нормалізувати кровообіг і істотно знизити інтенсивність больових відчуттів. Конкретні види прийомів і технік мануальної терапії хребта визначаються після повного обстеження пацієнта.  Позитивні відгуки про мануальної терапії дозволяють цьому напрямку стрімко розвиватися й удосконалюватися. 

 

Переглядів: 1221 | Додав: liliana-kravchenk | Теги: масажист в білій церкві, мануальна терапія, противопоказання до мануальної тера | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar