Головна » 2015 » Грудень » 29 » Масаж
17:33
Масаж

 

Масаж - це дія однієї людини (масажиста) на м'язи іншої людини (хворого), яке проводиться з метою збільшення м'язового і загального тонусу організму.
Щоб масаж надав позитивний ефект, потрібен комплекс з 10-15 сеансів, які проводяться через день або через два дні (залежно від патології і стану хворого).
У зв'язку з тим, що масаж припускає безпосередню дію рук масажиста на тіло хворого, кваліфікація та досвід експерта в цьому випадку є ключовими факторами успішного лікування.
Відмінність між масажем і іншим методом дії на тіло хворого, мануальною терапією, перебуває в тому, що масаж надає дію переважно на м'язи, а мануальна терапія - на кістки і суглоби. Мануальна терапія в порівнянні з масажем являє собою більш важливе і глибоке втручання.
Основні прийоми масажу добре відомі. Це погладжування (в більшості випадків, з цього прийому починається сеанс масажу), вижимання і розминка, розтирання і елементи вібраційних рухів. Досвідчений масаж припускає вірне сполучення цих прийомів з метою досягнення більшого терапевтичного результату у конкретного хворого. Залежно від комбінації прийомів і технік, масаж може надавати як тонізуючу (активуючий), так і седативну (розслабляючу) вплив на організм.
Ще один відповідальний ефект масажу - косметичний. Тонізуючий вплив масажу на м'язи обличчя і шиї широко використовується в косметології і дозволяє без оперативних втручань або застосування медикаментів досягти результату омолодження. Для підтримки шкіри в тонусі сеанси масажу потрібно проводити регулярно, не рідше ніж пару разів на рік.
У терапії більшості хвороб масаж використовується як складовий елемент комплексу лікування, в поєднанні з лікувальною фізкультурою та фізіотерапевтичними методами.

Переглядів: 1298 | Додав: liliana-kravchenk | Теги: масаж голови, масаж всього тіла, масаж, Масаж лица, масаж ніг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar