Головна » 2015 » Грудень » 29 » Показання та протипоказання
17:29
Показання та протипоказання

 

Показаннями до проведення як класичного, так і рефлекторного східного масажу може служити будь-яке захворювання опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, так само як і патологія нервової та дихальної системи.
В залежності від захворювання, у конкретного хворого використовується особистий набір технік і методик масажу. Так, наприклад, при хвороби дихальної системи головна увага масажиста приділяється методикам, які дозволяють поліпшити відходження слизу та підвищити загальний тонус організму.
Використання маси в лікуванні хвороб м'язів, кісток і суглобів припускає таку дію на м'язи, через якого створюються позитивні умови для розвитку і зміцнення м'язового корсету. Тому міцний м'язовий корсет дозволяє знизити навантаження на суглоби хребта і не допустити прогресування та ускладнення таких хвороб, як остеохондроз і сколіоз.
Протипоказаний масаж насамперед при всіх гострих станах (гострих травмах, кровотечах, інфарктах, інсультах), а також при хворобах, які супроводжуються вираженим збільшенням температури тіла.
При системних хворобах сполучної тканини (СЗСТ) масаж не протипоказаний, але повинен бути щадним і враховувати стан конкретного хворого.
Не рекомендується використання масажу у хворих з нестабільною психікою або психічними хворобами. Протипоказаний масаж при хворобах, які супроводжуються підвищеною кровоточивістю судин (гемофілія, тромбоцитопенія).

Переглядів: 859 | Додав: liliana-kravchenk | Теги: Показання та протипоказання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar