Головна » 2016 » Січень » 19 » Три кита масажу
20:06
Три кита масажу

Перше. Класичний масаж є загальним початком для всіх інших видів масажу, скажімо навіть так - «батько всіх технік масажу». У будь-якому класичному масажі використовуються 4 основних послідовних етапи: погладжування, розтирання, розминка і вібрація. Ще раз підкреслю - послідовних. Чому? Тому що саме в такій послідовності масажист плавно збільшує пасивну навантаження на організм, і кожен етап робить хорошу підготовку для подальшого. Іншими словами, робити масаж в іншій послідовності, а тим більше, без проведення хоча б одного з етапів, значно менш ефективно ніж у звичній.
         Друге. Другою важливою складовою будь-якого масажу є темп. Класичний масаж є середнім по темпу між інтенсивним і релакс, так як інтенсивний потрібен для хорошої підготовки або завершення фізичної активності, а розслабляючий - зняття напруги після важкого робочого дня і робиться в основному у вечірній час (деяким пацієнтам проводив його як підготовку до сну, до речі , це давало отличнейший ефект у боротьбі з безсонням). Класичний же проводиться тим пацієнтам, які оцінюють свою втому як не критично, і бажають від курсу масажу отримати «підтримку» робочого тонусу - ще раз скажу, що масаж є пасивною фізичним навантаженням.
   

     Третє. Третя складова частина будь-якого масажу є рух. Для досягнення кращого ефекту серед вищевказаних видів масажу необхідна комбінація різних прийомів і різний час проведення основних етапів масажу. Приміром, для інтенсивного масажу необхідно проводити багато вібраційних і розминаючих рухів, в релакс - погладжуючих і розтираючих. Класичний, виходячи з вищесказаного, усереднений.

Переглядів: 787 | Додав: liliana-kravchenk | Теги: Інтенсивний масаж, Класичний масаж, Релакс массаж | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar